Home

lørdag 24. desember 2011

Ventetiden er over

"Omsider kommer kvelden, som alle venter på". Den lengste dagen for barna. Den alle har lengtet etter. Jeg så en film her om dagen, hvor jula handlet om gavene. Alle stresset rundt for å finne de perfekte gavene og ordne den perfekte jula. Det var en liten jente som undret seg over dette - for jula måtte jo handle om noe mer enn bare gaver og ting? Alle hun spurte, svarte det samme. Jula handlet om gavene. 

Så kom skurken i filmen, og ville ødelegge jula for alle i byen. Det var ikke så vanskelig - det var bare å ta alle gavene. Først ble alle sinte og fortvilet. Så var det noen som samlet seg rundt et stort tre og begynte å synge. Etter hvert sluttet fler og fler seg til sangen, før alle i byen sto i ring. Jula kom, den. Uansett hvor mange gaver som var borte og hus som ikke hadde pynt lenger.

Hvor mye tenker vi på hva jula egentlig betyr når vi stresser rundt med alle gjøremålene våre? I år arrangerer vi vår første jul hjemme hos oss. Er det noe jeg har lært, så er det at jula kommer uansett hvor mye av det verdslige jeg har forberedt. Men har jeg forberedt meg selv godt nok til å feire Frelserens fødselsdag? Har jeg forberedt barna mine på hva jula handler om, eller har det bare vært snakk om gaver og nisser?

Jeg ønsker også å trekke en liten parallell om juleforberedelse til forberedelse til Kristus igjen skal komme på Jorden. Når det er snakk om jul, så vet vi til og med hvilken dag det er, og likevel klarer (ihvertfall ikke jeg) vi ikke å ha gjort alt vi planla å gjøre. Det er alltid noe som kanskje forblir ugjort. Lever vi på en måte som gjør at vi alltid er forberedt til å motta Kristus? Dette er min lille oppfordring på denne juleettermiddagen. Om vi ikke er forberedt nå, så gjør det du kan for å kunne være enda litt bedre. Bli et enda litt bedre menneske. Og få litt mer forståelse for Frelserens hensikt på Jorden, og enda litt mer kjærlighet til Ham.

Jeg vil med dette ønske alle en fredfull jul. Måtte vi alle tenke på Frelseren i denne høytiden, hvorfor han kom til Jorden, hvorfor flere millioner mennesker verden over feirer Hans fødsel, og hva Han betyr for oss.

0 Comments:

Legg inn en kommentar